duminică, 20 noiembrie 2011

Cu Nicolae Furdui Iancu pe aceeaşi scenă!

Nicolae Furdui Iancu a sărbătorit 25 de ani de carieră, într-un spectacol impresionant, susţinut la Sala Palatului din Bucureşti. Am primit cu mare emoţie şi bucurie invitaţia domniei sale de a-i înmâna diploma şi placheta de membru de onoare al Ligii Militarilor Profesionişti, în cadru festiv.
Împreună cu  Dinu Nedelcu, camarad în ligă, am participat la un spectacol-maraton, desfăşurat pe parcursul a 4 ore, trăind cu emoţie momente unice în viaţă, căci nu e un lucru obişnuit să stai pe aceeaşi scenă cu cel mai important reprezentant al folclorului din Ardeal şi să primeşti aplauze din parte a 4.000 de spectatori, aflaţi în picioare.
Am fost onorată de cuvintele frumoase, spuse din suflet de Nicolae Furdui Iancu. Sunt mândră că domnia sa este membru de onoare al Ligii Militarilor Profesionişti.
Nãscut în 1955, în Poiana-Sohodol, Ţara Moţilor, crescut şi educat în Abrud, Nicolae Furdui Iancu este, fãrã îndoialã, un reprezentant demn al acestei regiuni  istorice, din care ne vine  cel mai autentic folclor românesc.
Nicolae Furdui Iancu a fost dascăl pâna în 1989, când s-a  dăruit în întregime cântecului popular. Un om de o mare valoare artistică şi sufletească, Nicolae Furdui Iancu va fi mereu simbolul Ardealului, simbolul folclorului românesc autentic.
Pentru toate momentele minunate dăruite românilor, pentru tot ce aţi făcut şi faceţi pentru sufletele românilor, vă mulţumesc, domnule Nicolae Furdui Iancu!














Mulţumesc Etno TV şi LeoHolidays pentru imaginile şi filmările din spectacol.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu