miercuri, 21 decembrie 2011

ÎN VIZITĂ LA FREGATA ,,REGELE FERDINAND"

Sfârșitul de săptămână m-a găsit la Constanța. Am avut privilegiul de a urca la bordul Fregatei ,,Regele Ferdinand", nava amiral a Marinei Militare Române! Un privilegiu pentru care mulțumesc din tot sufletul oamenilor minunați care au făcut posibil acest lucru.
Mărturisesc că emoțiile au pus stăpânire pe mine, căci nu e un lucru oarecare să te afli în vizită la cei mai destoinici marinari, oameni ce impresionează pe oricine prin modestie și profesionalism!
Comandorul Mihai Panait, comandantul fregatei, s-a lăsat descoperit așa cum este: un OM deosebit, cu un suflet mare, care vorbește cu dragoste despre nava lui, despre oamenii pe care îi comandă, despre Marina Militară, despre România!
La 9 septembrie 2004, pe dana Victory Jetty din portul Portsmouth/Marea Britanie, s-a conferit în cadru festiv pavilionul navei. Cu această ocazie, navei i s-au acordat numele de ,,Regele Ferdinand”  și numărul de bordaj F 221.  A părăsit portul Portsmouth la 26 noiembrie 2004, orele 13.30 şi a acostat în portul Constanţa vineri 10 decembrie 2004, fiind escortată la intrarea în port de două elicoptere şi nave de luptă. A intrat în subordinea Comandamentului Operaţional Naval. Fregata a fost adusă în portul Constanța de către primul echipaj românesc care a încadrat-o din Marea Britanie. 
De atunci, echipajul Fregatei  ,,Regele Ferdinand" își desfășoară cu profesionalism misiunile, reprezentând cu cinste România!
Echipajul  Fregatei ,,Regele Ferdinand” are personalitate și spiritual lui Ferdinand va dăinui foarte mulți ani de acum încolo!
Vă asigur că echipajul comandat de Mihai Panait nu lasă niciodată garda jos, reprezentând cu cinste Forțele Navale Române!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu