sâmbătă, 4 februarie 2012

REVOLUȚIA DIN MINTEA UNUI TÂNĂR LOCOTENENT!

,,M-am trezit vorbind. Dacă tăceam, bine făceam!” Cam așa ar trebui să gândească tânărul locotenent luat de valul revoluției produse în mintea sa, într-o zi cu proteste antiguvernamentale. Dacă ar fi conștient de absurdul afirmațiilor sale! Dincolo de aspecte ce țin de încălcarea regulamentelor militare de către un ofițer activ, ridică mari semne de întrebare atitudinea acestui tânăr. Dacă pot să înțeleg revolta unui tânăr, nu pot să înțeleg solicitarea, cel puțin absurdă, a acestuia: constituirea unui consiliu militar, care să  preia conducerea țării, consiliu în care tânărul nostru să aibă 50% din decizie!
Față de evidență, mă întreb dacă avem un caz în care Dunărea a ajuns la Câmpia Turzii și l-a luat pe tânăr pe val, ori avem un caz de abilă manipulare a acestuia, de către personaje fără scrupule, capabile să arunce din avion, fără parașută, un tânăr naiv.
În oricare dintre variante, tânărul locotenent dezonorează uniforma militară, aruncând în derizoriu valori istorice și morale ce definesc corpul ofițerilor din Armata Română!
Aceasta este părerea mea!
Privind la filmul evenimentelor, nu pot să nu observ interesul mediatic major, în raport cu ieșirea în Piața Universității a locotenentului, dar și înghețarea subiectului, odată cu apariția unor elemente ce pun serios la îndoială gestul public al tânărului ofițer.
Suntem îndreptățiți să ne gândim cu seriozitate la aceste aspecte, înainte de a lua o poziție?
Întrebarea vă este adresată! În acest caz, dar și în altele, gândiți cu răbdare, analizați temeinic și, abia după aceea, formați-vă o părere, pe care să o exprimați public. Altfel, veți fi, cu certitudine, victime ale unei manipulări!

Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu