miercuri, 6 iunie 2012

SĂ DĂM GAZE LA TOT CARTIERUL!

Cred că aşa au gândit specialiştii de la gaze săptămâna trecută, când, cu tot elanul necesar, au intrat cu picamărul în cartier. Asta pentru că era necesar să se schimbe unele ţevi, fix după ce se terminaseră lucrările de asfaltare! Să vă spun că în urmă cu o lună, înainte de asfaltare, cei de la firma ce executa lucrarea au aşteptat degeaba să vină cei de la gaze să le spună unde să nu intre adânc cu excavatorul? Un detaliu nesemnificativ!
Să revenim: m-am trezit într-o dimineaţă cu un miros puternic de gaze în casă. Muncitorii veseli lărgeau spărtura din asfalt şi întindeau benzi cu anunţul ,,pericol de explozie”, în timp ce trăgeau cu sete din ţigară! Un tinerel, pe post de şefuţ, admira peisajul. Am avut curiozitatea de a-l întreba pe şmecher dacă faza cu ţigara este o normă de lucru! Răspunsul, voit ironic, a venit scurt: DA! Am înţeles că tupeul este condiţie de bază la angajare! Competenţă şi responsabilitate? Ce sunt astea?
Recapitulăm: bani publici daţi pe asfaltul spart de cei de la gaze; lucrare amplă ce a lăsat cartierul fără gaze 3 zile, deşi iniţial era vorba doar de 2 zile; gropi astupate, dar fără ca asfaltul să fie refăcut de cei care l-au spart.
Până când trebuie să suportăm această bătaie de joc? Întrebarea este retorică!
Deştepţilor cu gaze la cap, care îşi imaginează că pot face ce le vine lor, le aduc aminte ce s-a întâmplat în 2006 într-un cartier craiovean.
La profesionalismul acestor şmecheri, mă mir sincer că nu sărim în aer aşa, ca un  exerciţiu cotidian de înviorare!
P.S. Din dorinţa de a nu lăsa fără loc de muncă muncitorul fumător, nu postez fotografia. Momentan!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu