miercuri, 31 octombrie 2012

SĂ-NŞELĂM POPORUL, CU CALCULATORUL!

Atenţie la mail-urile primite. Dacă primiţi un mail pretins din partea Citibank, puteţi să fiţi siguri că sunteţi victima unei tentative de fraudă. Deşi nu am nici o relaţie contractuală cu această bancă, nişte şmecheri mi-au trimis următorul mail:
Miercuri, 31 Octombrie 2012 0:49:43

Stimate client,
Recent am observat ca mai multe computere au incercat sa se conecteze in contul tau Citibank Online cu erori multiple in prima parola de acces.
In acest sens, avem nevoie de reverificarea datelor personale, in scopul de a determina veridicitatea exacta a contului.
In cazul in care acest lucru nu se va face pana la 1 Noiembrie 2012 vom fi nevoiti sa suspendam contul dvs. pentru controale de frauda evenutala pe termen nelimitat.
Va rugam sa descarcati documentul atasat la acest e-mail pentru a verifica identitatea dvs. si pentru a confirma veridicitatea contului in mod automat.
Ne cerem scuze pentru orice inconvenient si va multumim pentru intelegere si cooperare.
Va rugam sa nu contactati direct, aceasta problema este, in principal prelucrata de catre sistemul nostru bancar online.

Citibank Romania”


Adresa de expediere: alerts@alerts.citibank.ro

Mesajul are ataşat un “formular”! Fişier html! Vă recomand să nu-l descărcaţi!
Azi am luat legătura cu reprezentanţii băncii al cărui nume este folosit abuziv şi am aflat că povestea este cunoscută şi oamenii de la fraudă lucrează la caz! Sper să îl rezolve, căci există riscul ca unii să fie păcăliţi de mesajul primit.
Cât despre şmecheri, le recomand să-şi schimbe metoda şi să fie atenţi cui trimit astfel de mail-uri, căci o pot încurca rău de tot! Cazul de faţă este un exemplu!
Pregătiţi de puşcărie, băieţi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu