vineri, 24 mai 2013

Puterea Papei!?



Papa. Papa de la Roma, nu altul! Puternic, intangibil! Reprezentantul unei structuri a cărei putere reală nu a contabilizat-o nimeni. Și totuși...Papa a demisionat! Gestionarul celei mai puternice organizații religioase? Da, chiar el! Deci, se poate! Prin ce mecanisme, asta este un mister. Rămâne gestul.
Poate  vă întrebați ce m-a apucat, la atâta timp după eveniment. Mă gândesc destul de des, deși aș putea să fac lucruri mult mai bune, la ocupanții temporari de funcții, la cum trăiesc ei cu iluzia puterii depline, într-o lume cu repere demne de studiu de specialitate.  Până când, într-o zi, îi mătură propria structură sau furia mulțimii.
Toți „Dumnezeii” aceștia își închipuie că vorba lor are putere de lege divină, că este suficient să-și proptească pantoful de firmă în gâtul oamenilor, ca aceștia să nu mai miște.
Își închipuie!
Zilele trecute m-am întâlnit pe stradă, cu totul întâmplător, cu o veche cunoștință, medic psihiatru. Mi-a spus un lucru interesant: „Pacienții mei sunt cuminți, nu reprezintă un pericol pentru societate. Nebunii adevărați, foarte periculoși, sunt în libertate. Dacă mai au și câte o funcție, să-și pună delirurile în practică, s-a terminat!”
A demisionat Papa! Papa de la Roma!
Restul? Papă-lapte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu